Feed on
Posts
Comments


Voor mannen in het midden van hun leven.

home

Tijd voor stappen naar positieve veranderingen in je leven.

Er zijn momenten dat het leven één grote crisis lijkt. Veranderingen in je carrière. Veranderingen in de relatie met je partner, vrienden of kinderen. Scheiding. Verlies. Ongewenste veranderingen. Gebrek aan vertrouwen. Al dan niet gevolgd door een burn-out. En het is geen toeval dat veel van dit soort ervaringen zich afspelen in het midden van je leven, een periode die zo rond je 40e begint.

Als je met zo’n moment in je leven wordt geconfronteerd, wordt het tijd om de stappen te gaan zetten die voor positieve veranderingen in je leven zorgen. Om te gaan ervaren dat je leven in alle opzichten de moeite waard is om geleefd te worden. Het is een uitnodiging om dieper in jezelf te gaan kijken om te zien wat een enorme kwaliteit er in jezelf verborgen ligt en hoe je je leven daarmee kunt verrijken.

Als je bereid bent om dat proces aan te gaan, krijg je daar enorm veel voor terug. Een beter carrièreperspectief. Betere relaties. En vooral veel meer innerlijke kracht en vertrouwen.

Je bent welkom.

Op 1 februari heeft dagblad TC/Tubantia een hele pagina gewijd aan een artikel over de Volle Ma(a)n Cirkel Twente. Een geweldige boost voor deze mannenkring want de aanmeldingen stromen vanaf dat moment binnen. Blijkbaar is er bij mannen erg veel behoefte om hun verhalen aan de hand van een thema met andere mannen te delen. Wil je meer weten over de Volle Ma(a)n Cirkel Twente of een bijeenkomst bijwonen, kijk dan op http://www.facebook.com/vollemancirkel Onder de knop “evenementen” kun je jezelf voor de volgende Cirkel aanmelden. Welkom!

In je kindertijd bouw je met je ouders een bepaalde emotionele band op. Die band moet jou voeden met onvoorwaardelijke liefde, warmte, kracht, vertrouwen en begrip. Dat heb je nodig om een stabiele persoonlijkheid te worden en een gelukkig leven te kunnen leiden.
Maar ouders schieten daarin eigenlijk standaard tekort. Er is geen enkele ouder op de wereld die zijn kind preciés die benodigde hoeveelheid liefde geeft die het werkelijk nodig heeft. En dat is op zich ook niet zo erg.
Maar als de balans daarin te ver doorschiet en je echt een (groot) tekort aan aandacht, begrip en liefde hebt gekregen (of wanneer er altijd op een negatieve manier aandacht is gegeven) dan kan dat een probleem worden als je volwassen bent. En dan krijg je de neiging om die voeding bij anderen halen; bij een partner, vrienden, kennissen en misschien ook nog steeds bij vader, moeder en andere familieleden.

Daar zit natuurlijk een keerzijde aan. Want liefde, aandacht, vertrouwen en begrip bij anderen halen, maakt je afhankelijk. Natuurlijk zijn er momenten dat anderen in staat zijn om je dat te geven. Op zo’n moment voel je jezelf gehoord, gezien en erkend. Maar echt gelukkig maakt dat je niet. Wat er in feite gebeurt, is dat je comfort zone wordt vergroot. Dat voelt even heel prettig aan, maar helpt je alleen maar even voor dát moment. En als de mensen om je heen op een gegeven moment niet (meer) beschikbaar zijn in de mate dat jij dat nodig hebt, kan dat tot ernstige klachten zoals depressies of zelfs burn-out leiden.

Als je dat herkent, wordt het tijd om te gaan zien dat er maar één persoon in je leven is die er écht voor kan zorgen dat je gelukkig wordt. En dat ben jij zelf. Jij bent de enige persoon die jou de voeding kunt geven die je nodig hebt. Door echt vanzelf te gaan houden. Door jezelf de aandacht te geven die je nodig hebt. En door de dingen in het leven te doen die jouw leven de moeite waard maken.

Oude patronen kunnen je daarvan trouwens weerhouden; die zorgen er meestal voor dat je juist de dingen blijft doen die ánderen gelukkig maken. Doorzie deze patronen en achterhaal de reden waarom deze patronen ooit zijn ontstaan (vaak heeft dat te maken met een overlevingsmechanisme, een manier die je zelf hebt ontwikkeld om jezelf in bepaalde situaties staande te kunnen houden). Dan kunnen ze oplossen en komt er ruimte voor geluk en vervulling in je leven.

De belangrijkste persoon in je leven confronteert je het meest.

Op een gegeven moment kom je je vader en moeder (weer) tegen als je boven de veertig bent. En als man is je vader ooit de allerbelangrijkste persoon in je leven geweest. Dat was het voorbeeld waarmee je jezelf moest identificeren, of je dat nou wilde of niet. Dit filmpje laat dat op een prachtige, en vooral ontroerende manier zien.

.